Beter salaris in vijf stappen!

“Werk in de zorg is belangrijk, soms zwaar. Daar hoort dus ook een fatsoenlijke beloning bij”, zegt P&O beleidsadviseur Wiea Scherphuis. Gelukkig zijn de magere crisisjaren waarin niets kon voorbij. Vanaf vorig jaar gaan medewerkers van Zuyderland er financieel op vooruit. Hoe? Dat lees je hier.

Yes, méér vakantiegeld!
Het vakantiegeld is dit jaar verhoogd naar 8,33 % van het jaarsalaris. “Dat is echt heel leuk en redelijk uitzonderlijk. 8 procent is wettelijk verplicht, de cao-ziekenhuizen en Zuyderland zit dus boven het landelijk gemiddelde”, licht Scherphuis toe. De verhoogde vakantiebijslag geldt voor medewerkers die vallen binnen de CAO-Z

Loon met 2 procent omhoog

Val jij ook onder de CAO-Z– en dat doen de meesten - dan ga je er dit jaar 2 procent in salaris op vooruit. Een mooie inhaalslag die volgens P&O recht doet aan de betrokkenheid en motivatie van ziekenhuispersoneel.”

200 euro extra

Aan het einde van de zomer een extraatje als blijk van waardering. Altijd welkom natuurlijk! Op basis van een fulltime dienstverband krijgen medewerkers in september 200 euro bruto uitgekeerd. Parttimers ontvangen een bedrag naar rato. Dit extraatje valt binnen de cao-Z. In 2019 volgt nog een eenmalige uitkering van 125 euro


Nabetaling

Sinds de fusie in 2015 is gestart met invoering van één generiek functiehuis voor Zuyderland Medisch Centrum en GGZ. Dit heeft voor niemand nadelige financiële gevolgen. Voor sommige medewerkers betekent het zelfs dat zij in een hogere salarisschaal terecht gekomen zijn. Het salarisverschil wordt in 2018 betaald met terugwerkende kracht. Over drie jaar berekend is dat gauw een aardig bedrag.

Drie dagen eerder salaris

Wat heb je eraan hebt als je geld drie dagen eerder op je rekening staat? Nou, heel veel. Daarom zorgt Zuyderland ervoor dat alle medewerkers hun salaris vanaf nu de 25e ontvangen. Of zelfs nóg ietsje eerder als de 25e in het weekend of op een feestdag valt. “Vaste lasten zoals hypotheek, huur en energie worden meestal tussen de 26e en 29e afgeschreven. Dan is het nogal prettig als er geld op de rekening staat”, aldus Scherphuis. Deze maatregel kost Zuyderland als organisatie wel iets. “Eerder was er geen ruimte voor, maar nu kan het wel!”


“Super, dat onze vraag gehoord is”

Dat Zuyderlanders voortaan drie dagen eerder hun salaris ontvangen is mede te danken aan José Hellenbrand, afdelingshoofd Medische Microbiologie/Infectiepreventie. (scroll naar beneden)

“Op mijn afdeling kwam de uitbetalingsdatum vaak ter sprake. Medewerkers vonden dat hun salaris laat op de rekening stond. Ik dacht: ‘Dit is typisch een onderwerp dat we als organisatie zélf kunnen beïnvloeden.’ En dus besloot ik het aan te kaarten. Ik vind het super dat onze vraag nu gehoord is en medewerkers voortaan drie dagen eerder worden uitbetaald. Hier worden mensen blij van. En het is een teken dat je als afdelingshoofd echt iets voor medewerkers kunt betekenen.”