Impressie Parc Glana

Nieuwbouw Parc Glana gaat van start

Om te kunnen blijven voldoen aan de (woon)wensen van cliënten en familie bouwt Zuyderland op diverse locaties mooie, nieuwe woningen. Zo ondergaat het terrein aan de Lienaertstraat in Geleen-Zuid de komende jaren een ware metamorfose.

De bouw van negen woningen in een wijds opgezette parkomgeving springen daarbij het meest in het oog. De woningen zijn bedoeld voor ouderen die vanwege dementie of bijvoorbeeld ouderdom niet meer zelfstandig kunnen wonen. Zij wonen straks met zeven mensen in een mooi huis. Een huis, waar de deuren altijd open staan, ouderen zelf een eigen potje kunnen koken of zich in bed nog eens even lekker omdraaien als ze daar zin in hebben. De regie over de eigen daginvulling is dan ook het uitgangspunt in deze kleinschalige woonvorm. Daarbij hebben ouderen dagelijks wel ondersteuning van een zorgmedewerker.


De herontwikkeling van Parc Glana aan de Lienaertstraat verloopt in fases en duurt zeker vier jaar. De bouw van de woningen start begin 2019 en neemt zo’n anderhalf jaar in beslag.

Bart Heuts, unitmanager bouw Parc Glana:
‘’Een van de hele bijzondere dingen aan Parc Glana is dat mensen met bijvoorbeeld dementie straks zelfstandig over dit parkachtige terrein kunnen bewegen als ze bijvoorbeeld even van de buitenlucht willen genieten. Bomen en struiken zorgen voor een natuurlijke afrastering. Daarnaast helpt nieuwe technologie mee om te voorkomen dat mensen te ver afdwalen.’’

Impressie nieuwbouw Odasingel

Foto: ROmagazine

Ook nieuwbouw Odasingel begint in januari…

Ook aan de Odasingel in Sittard-Geleen verrijst nieuwbouw. Daar wordt in januari 2019 een begin gemaakt met de bouw van 114 zorgappartementen en vijf groepswoningen. Het complex, gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Sittard, biedt vanaf het voorjaar 2021 onderdak aan zo’n 150 ouderen.


De zorgappartementen zijn bestemd voor mensen die vanwege hun zorgvraag niet meer thuis kunnen wonen. Daarbij gaat het om bewoners die nu woonachtig zijn in een aantal zorgcentra die de komende jaren worden gerenoveerd of vernieuwd.


De vijf groepswoningen bieden straks onderdak aan zo’n 30 mensen met dementie. Het nieuwe woonzorgcomplex krijgt ook een restaurant, een plek waar bewoners, familie en de buurt elkaar kunnen ontmoeten.