Leren èn werken bij Zuyderland

“Op relatief korte termijn kan ik iets betekenen voor patiënten en dat spreekt mij erg aan.
Mijn uitdaging bij deze Top-opleiding ligt ook op het gebied van techniek, die speelt een steeds grotere rol.”
Valentino Peeters (17 jaar)

Ga je graag met mensen om? Heb je hart voor de zorg en vind je het leuk om zieke mensen te verzorgen? Dan is het volgen van een opleiding tot verpleegkundige wellicht iets voor jou! Al veel enthousiaste leerlingen gingen je voor.

Verpleegkunde gaat over mensen. Over mensen die (in een crisissituatie) zorg nodig hebben. Het is belangrijk dat je je oprecht in kunt leven in alle zorgvragen. Daarnaast moet je het een uitdaging vinden om als verpleegkundige, zieke mensen de beste zorg te geven. Hiervoor heb je goede sociale/communicatieve vaardigheden en daadkracht nodig. Werken met mensen betekent ook een flexibele opstelling en het nauwkeurig uitvoeren van je werkzaamheden in elke situatie.


Om nog meer tegemoet te komen aan behoeften van onze leerling verpleegkundigen heeft Zuyderland naast de reguliere opleidingen, de vierjarige verpleegkundige Top-opleiding geïntroduceerd. Deze opleiding op MBO-niveau is ontwikkeld en samengeteld door de drie Limburgse Regionale opleidingscentra (ROC) en vijf Limburgse ziekenhuizen. Hierdoor sluit de opleiding naadloos aan op de arbeidsmarkt.

Hoe werkt het?

In het eerste en tweede leerjaar wordt gewerkt volgens de BOL-(Beroeps Opleidende Leerweg) variant. Dat wil zeggen dat je vijf dagen per week naar school gaat. Elk leerjaar is er in één van de ziekenhuizen een stageblok van minimaal tien weken. In het derde en vierde leerjaar krijg je de mogelijkheid om de opleiding via de BOL- of de BBL-(Beroeps Begeleidende Leerweg) variant te volgen. Je werkt dan vier dagen in een ziekenhuis en gaat een dag per week naar school.


Omdat er ook vraag is naar deze vernieuwde opleiding op HBO-niveau, biedt Zuyderland sinds dit jaar ook een vergelijkbare verpleegkundige opleiding op HBO-niveau aan.

Vragen?

Heb je vragen over deze opleidingen, neem dan contact op met Margot Wieriks via 06-1228 4881.