Medewerkers zorg en logistiek zetten verpleegkundigen in hun kracht

George Penders, teamleider Dagverpleging locatie Heerlen

‘Het landelijke tekort aan inzetbare verpleegkundigen vormt een reëel probleem, ook binnen het verpleegcentrum (VC) van ons ziekenhuis. Zo bleek het tekort aan geschikte mensen in het eerste kwartaal van 2018 zo groot dat een projectgroep binnen het verpleegcentrum aan de slag is gegaan om een antwoord te vinden op deze uitdaging. We hebben er als projectgroep voor gezorgd dat de ondersteuning voor de verpleegkundigen door medewerkers zorg en medewerkers logistiek op korte termijn is ingeregeld.

Het is mooi om op deze manier iets te betekenen voor de verpleegkundigen en uiteindelijk ook voor de kwaliteit van zorg. Het geeft energie als je samen iets bedenkt, vervolgens in de praktijk brengt en door zowel de verpleegkundigen als de medewerkers zorg/medewerkers logistiek als positief wordt ervaren.’

In de rubriek 'geef de pen door' schrijven verpleegkundigen binnen Zuyderland op persoonlijke titel over ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

#Durftevragen: Daniel Huijten

In de rubriek #Durftevragen stellen verpleegkundigen vragen aan de Raad van Bestuur.


Daniel Huijten, verpleegkundige afdeling Longziekten, vraagt zich af welke rollen er in Zuyderland zijn weggelegd voor verpleegkundigen met een academisch profiel. Wideke Nijdam, lid Raad van Bestuur, geeft antwoord.

Heb je ook een vraag?

Neem die dan kort op met je mobiel en app die naar: 06-51324075.

Browzine populair onder verpleegkundigen

Veel verpleegkundigen hebben inmiddels Browzine ontdekt. De app waarmee je gratis al jouw vakliteratuur bij kan houden. Met behulp van Browzine heb je namelijk snel toegang tot tijdschriften. Via je telefoon biedt de app volop mogelijkheden om artikelen te lezen of via social media te delen.

Het tijdschrift dat binnen Zuyderland het vaakst wordt geraadpleegd is Nursing. Andere vaak gebruikte verpleegkundige titels zijn het TVZ-Tijdschrift voor Verpleegkundige Experts en het Tijdschift voor Verzorgenden. De Browzine-app is voor alle Zuyderlanders gratis en makkelijk toegankelijk via jouw mobiel. Kijk voor informatie hier