Wij zijn Zuyderland

Jong Zuyderland: het jongerenplatform van Zuyderland MC

Je bent jong en je wilt wat? Dan is Jong Zuyderland, het jongerenplatform van Zuyderland MC, iets voor jou!


Jong Zuyderland is er voor jonge professionals (<35 jaar) in zowel medische als niet-medische functies. Jong Zuyderland zorgt dat ze elkaar ontmoeten, kennis kunnen delen, ervaringen uitwisselen en zich persoonlijk ontwikkelen. De jonge professionals fungeren tevens als denktank, zodat de kennis en vele goede ideeën binnen deze groep medewerkers actiever benut kunnen worden. Het draait dus om verbinden, inspireren en binden.


Jong Zuyderland: het splinternieuwe jongerenplatform Zuyderland

De 24 uur van een AIOS

Zuyderland geeft iedereen op meerdere platforms graag een digitale kijk achter de schermen. Op deze manier brengen we de mensen achter de zorg dichterbij! Een onderdeel daarvan is de inzet van Instagram Stories.


Zuyderlanders nemen tijdens een dienst ons Instagram-account over en plaatsen berichten en foto’s op alle leuke plekken tijdens hun dagelijkse werk. Zo maken we op laagdrempelige wijze contact met het publiek. Al onze 1500 volgers krijgen de melding van een nieuwe ‘Story’ meteen in hun tijdlijn!


Op donderdag 5 april 2018 was het de beurt aan

Maikel Bakens (AIOS Chirurgie).


“Ik heb de ambitie het verschil te maken”

Management Introducees zijn talentvolle medewerkers die in potentie geschikt zijn voor het bekleden van een managementfunctie binnen Zuyderland MC. Met het Management Introducé-traject ontwikkelt Zuyderland een kweekvijver van talent. Elke twee jaar starten 4 tot 6 deelnemers aan het programma. Joeri Gilissen, afdelingshoofd SEH Sittard, is een van hen.

"Ik ben gestart in 2016. We doorlopen het traject met drie personen. Het MI-programma bestaat uit een individueel opleidingsprogramma en een gezamenlijk begeleidingsprogramma met een coach. Het individuele programma bestond de eerste jaren uit de opleiding People & Business Management van Zuyd Hogeschool. Ook mijn lichting is gestart met deze opleiding. Gaandeweg het eerste jaar kwamen wij tot de conclusie dat we behoefte hadden aan meer uitdaging op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Na gesprekken met Zuyderland Academie krijgen we nu de mogelijkheid om de universitaire master Management Wetenschappen aan de Open Universiteit te volgen. De propedeuse People & Management hebben we overigens al op zak."


"Ik zie deelname aan dit programma als een mooie kans om mij persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen en verdiepen. Het is een bijzonder leerzaam traject waarin ik leer reflecteren op mezelf in relatie tot leiderschap. Dat helpt mij om mezelf beter te leren kennen, te ontdekken waar mijn sterke punten liggen en op welke punten ik nog kan groeien. Ik heb de ambitie om het verschil te maken en dit traject helpt mij daarbij. Mijn streven is meer diepgang te verkrijgen in het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast wil ik mijn functie als leidinggevende nog beter uitvoeren, mijn team nog beter ondersteunen en een stevige bijdrage kunnen leveren aan de koers en toekomst van de SEH van Zuyderland."